Tuinen

Diverse tuinen

Open van mei 15 tot 6 oktober (mits mooi weer)

Van 15 mei t/m 6 oktober (afhankelijk van het weer) is het mogelijk om tijdens een bezoek aan de winkel ook onze theetuinen, het bezoekerscentrum of de bijen te bezichtigen. Wij verkopen seizoenkaarten voor 20 Euro of een entree van 5 euro om de theetuinen te kunnen bezichtigen. Zo kunnen wij er elk jaar weer voor zorgen dat de tuinen er tip top uitzien en kunnen er nieuwe (Kunst)-projecten gemaakt worden. Voor kinderen t/m 10 jaar is de toegang gratis. Honden zijn alleen toegestaan op het terras, niet in de tuinen. 

Wilt u even rondlopen in de Prachtige theetuinen van Imkerij Immenhof? We bieden u de mogelijkheid om onze theetuinen te bezoeken. Wandel door de tuinen langs een 70 meter groene verticale wand. Geniet van een biologische kop koffie vanuit schommelbanken, hangstoelen, een 100% gerecycled gemaakt houten huisje, terrassen tussen de planten en wilde bloemen. Neem eens een kijkje in onze nieuwe hangmattentuin, omringt met allerlei verschillende kleuren rozen en wilde bloemen. Kijk vanuit de schommelbanken en schommels naar de mooi gemetselde solitaire bijen- insectenhotels rondom de hangmatten. Ook is er een speelbos voor de kleintjes met een heksenhuis als boomhut. Er is een speurtocht naar dieren en de bijen kunnen bezichtigd worden door een doorzichtige bijenkast. Genoeg om “natuurlijk” te genieten op de imkerij. 

In 1985 is er een begin gemaakt met de aanplant rond het ruim 1,5 ha grote perceel. Doel hiervan was het perceel windluw te maken en tevens in de voedselbehoefte van de bijen te voorzien. Hiertoe werden insectvriendelijke (= nectar en stuifmeelleverende ) planten aangeplant, evenals in de verschillende tuinen. Voor een groot deel werden de planten zelf gekweekt, resp. vermeerderd. De verschillende tuinen hebben borders, die niet alleen voor bijen maar ook voor vlinders en andere insecten aantrekkelijk zijn met voor ieder seizoen zijn eigen bloeiers. Het is een rustgevend geheel met zitjes tussen de fraaie aanplant met prachtig gekleurde bloemen en diverse paden die het geheel met elkaar verbinden. Zo wandelt U tussen vlinders en o.a. bloem bezoekende bijen. Het rustgevende gezoem, een verademing te midden van prachtig gekleurde bloemen. Er is een groot terras waar we als het mooi weer is tijdens de rondleidingen heerlijk kunnen pauzeren terwijl we genieten van de prachtige orangerieplanten met als specialiteit verschillende Brugmansia’s (voorheen Datura). Er is een BBQ/kampvuurtuin en een biologische groentetuin.

Imkerij Immenhof gaat biologisch en ecologisch te werk. Bij de aanleg is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Zo wordt ook het regenwater opgevangen ter bevloeiing van planten en het spoelen van de toiletten in het bezoekerscentrum.

Diverse tuinen zijn in samenwerking met hoveniers- en bestratingsbedrijf ‘Masta Landscaping’ van zoon Jaimy Hallmans en compagnon Dominque Sas ontworpen en aangelegd.

Zo is samen de Balinese tuin aangelegd, een exclusieve tuin. Het geheel ademt een tropische sfeer door zijn uitheemse beplanting zoals palmen, bamboes, bromelia’s en orchideeën. Gonnie en Marcel gingen speciaal naar Bali om de sfeer te proeven van het land en voor deze tuin diverse zandstenen en houten ornamenten uit te zoeken; zoals de poort met prachtig houtsnijwerk waardoor je de tuin betreedt. Er is voor deze tuin gekozen om de boodschap van “verdraagzaamheid en saamhorigheid” die in Bali en bij de bijen aangetroffen wordt over te brengen.

Fonteinterras
Wilde bloemenveld
Theetuin
Hangmattentuin
Verticale groene wand
Vogelnest
Barbecuetuin
Balituin
Lathyrus wand
Solitaire bijenstand
Vorige slide
Volgende slide

Combineer uw bezoek aan onze tuinen met een heerlijke lunch of hightea

Seizoenkaart

Het is mogelijk om een seizoenkaart aan te schaffen voor onze tuinen. Voor slechts € 20,- kunt u het hele seizoen gratis de tuinen bezoeken en heerlijk relaxen. Leuk om uzelf cadeau te doen of iemand anders. Kinderen t/m 5 jaar hebben gratis toegang. Legitimatie is verplicht.

Extraatje: Neem iemand mee als u een seizoenkaart bezit en u krijgt een kop koffie of thee gratis.

Winkelwagen
Scroll naar boven