Teelt & Selectie

Imkerij

Buckfast-bijen

Imkerij Immenhof teelt en vermeerdert ook bijen van een bepaald ras namelijk “Buckfast-bijen”. Hiervoor heeft onze imkerij een licentieteelt in Nederland. Het is een ras dat in Engeland door broeder Adam op Buckfast-abby ontwikkeld is.

Zo wordt productief, zachtaardig en ziekteresistent materiaal -ook voor andere imkers- verkregen. Deze teelt en selectie heeft vooral op het terrein van de imkerij plaats, waar in het seizoen tal van koninginnen opgesteld staan, die U tijdens de rondleiding ook in den lijve getoond worden. Verder zijn er ook bijen achter glas te bewonderen in verschillende demonstratiekasten of vanuit de “bijen-kijk-ruimte”.

Gewerkt wordt er in de imkerij met Golzkasten, kasten met een grote broedruimte waarin grote volken gehuisvest kunnen worden.

Van raszuivere koninginnen (die we op bevruchtingseilanden laten paren met de geschikte darren) telen we F1-produktiekoninginnen. Deze worden getest en aan collega-imkers verstrekt of ingevoerd in de eigen productievolken. Via teelt en selectie verkrijgen we zachtaardige volken met een grote haaldrift, wat betekent dat de bijen in de natuurgebieden vele planten bezoeken en dus goed bestuiven.

Koninginnen, resp. teeltmateriaal (als larven of koninginnecellen) of jonge volken kan men -indien voorradig- kopen c.q. bestellen. Al het materiaal is voorzien van een pedigree (bewijs van afstamming) die tevens als garantiebewijs dient.

Voor meer informatie betreffende koninginnenteelt (ook voor het opvragen van teeltverslagen) kunt u contact opnemen met Marcel Hallmans, Imker, via mail: marcelhallmans@gmail.com of telefonisch op 06 36 00 17 87.

Vorige slide
Volgende slide
Winkelwagen
Scroll naar boven