Zorgimkerij

Erkend leerbedrijf

Stage & Zorg

Imkerij Immenhof is een stage-, zorg- en door Aequor en Calibris erkend leerbedrijf. Jong en oud kan terecht voor een dagbesteding, re-integratie traject of stage.

Gonnie en Marcel begeleiden al meer dan twintig jaar mensen op Imkerij Immenhof. Het begon met stages vanuit het praktijkonderwijs en groenscholen maar al snel volgende ook ZMLK / ZMOK scholen en andere hulpverlenende instanties.

Wieneke Hallmans is  betrokken bij de extra verdieping in de begeleiding van de cliënten en stagiaires. De zorgimkerij is opgesplitst in twee groepen; cliënten en stages.

Cliënten

Onze cliënten benaderen wij middels een op maat gemaakt zorgplan in een gestructureerde, rustige en vertrouwde omgeving zodat ze zichzelf positief kunnen ontplooien. Wij geloven in het ‘kunnen’ van de mens i.p.v. de beperking. Bij ons ‘werkt’ iedereen dan ook met elkaar op zodat er geen onderscheid wordt gemaakt . We zijn tenslotte een familiebedrijf zonder stressvolle bedrijfsvoering. Het prachtige stukje natuur van de imkerij zorgt voor een ontspannen ‘werksfeer’ en laat iedereen zich thuis voelen. 

Onze cliënten komen tot rust wanneer ze bij ons werkzaam zijn en daarom zijn we een uiterst geschikte plek voor mensen met een burn-out of in een re-integratie traject. Iedereen helpt in aanleg en onderhoud van de tuinen, diverse imkerwerkzaamheden en verzorging van de rondleidingen. We geloven in individuele begeleiding en kleine groepen zodat we genoeg tijd en aandacht kunnen besteden aan onze cliënten. We hanteren dan ook een proeftijd van twee maanden bij nieuwe cliënten om te kijken of deze in de groep passen om zo een veilige omgeving te handhaven.

Wij ontvangen onder andere cliënten binnen het autistisch spectrum, met PDD-NOS, met een niet aangeboren hersenletsel, een burn-out en vanuit de verslavingszorg. Ook ontvangen we kinderen vanaf 12 jaar die na schooltijd of in de vakanties een leuke vrijetijdsbesteding zoeken.

Bent u opzoek naar een passende dagbesteding voor uzelf of iemand anders dan kunt u contact opnemen met Marcel Hallmans middels email; marcelhallmans@gmail.com of telefonisch 06 36 00 17 87

Stages

Imkerij Immenhof is zowel bij Aequor als Calibris aangesloten als erkend leerbedrijf. Dat wilt zeggen dat we zowel stagiaires uit het praktijkonderwijs en groenscholen ontvangen als vanuit zorg & welzijn opleidingen(MBO en HBO).

De stagiaires uit het praktijkonderwijs en groenscholen begeleiden wij in het leren werken in de tuin; tuinaanleg en onderhoudt maar ook in het doen van imkerijwerkzaamheden zoals bijenramen bedraden en honing afvullen. Bij alle werkzaamheden op de imkerij worden de stagiaires betrokken.

De stagiaires die vanuit het zorg en welzijn binnenkomen, komen onder anderen vanuit de volgende opleidingen;

  • Medewerker maatschappelijke zorg
  • Pedagogisch medewerker
  • Sociaal dienstverlener
  • Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen
  • Sociaal cultureel werker
  • Sociaal maatschappelijk dienstverlener
  • Pedagogiek

Deze stagiaires worden begeleid in het leren werken met onze cliënten. Ze werken samen met de cliënten op en begeleiden hun in de dagelijkse taken. Ze leren onder anderen; hulpvragen te inventariseren, 1-op-1 begeleiding, groepsgerichte begeleiding, werken aan deskundigheidsbevordering en professionaliseren van het beroep, ze bewaken kwaliteitszorg en leren werkzaamheden af te stemmen met betrokkenen.  Ook hier werken we aan de hand van leerdoelen en competenties van de stagiaires, evalueren we regelmatig en zoeken we naar bij de groep passende gedreven stagiaires. We nemen alleen stagiaires, boven de 18 jaar oud aan uit 3de en 4de leerjaren aan die veel ervaring hebben met onze doelgroep.

Tot slot zijn wij opzoek naar staigaires in marketing & promotie. Ons bedrijf is de laatste jaren veel gegroeid en daardoor is marketing steeds belangrijker geworden. Wij zoeken studenten die Imkerij Immenhof nog beter op de kaart kunnen zetten.

Ben je enthousiast geworden en wil jij ook bij Imkerij Immenhof solliciteren? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar Wieneke Hallmans; imkerij.immenhof@gmail.com. Voor vragen kun je haar bellen op 06 47 13 91 57.

Vrijwilligerswerk

Imkerij Immenhof heeft geen vacatures voor betaalde functies. Voor vrijwilligerswerk (met ervaring in PR en communicatie, tuinwerkzaamheden of imkerwerkzaamheden) kunt u contact opnemen met Marcel Hallmans (marcelhallmans@gmail.com of 06 36 00 17 87). 

Winkelwagen
Scroll naar boven